Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Voimauttavan valokuvan ammatilliset perusteet (10 op)

Turun kesäyliopisto
Yhteenveto
16.09.2022 – 22.08.2023
1 990 EUR + alv 24 %
16.9.2022
Haku päättyy: 2.9.2022
   
Lähiopetus
Turku
Koulutus
 Voimauttavan valokuvan ammatilliset perusteet (10 op) / Turun kesäyliopisto

Voimauttavan valokuvan ammatilliset perusteet (10 op)

Ihmistyön keskeiset teemat, kuten minäkuva, elämänhistoria, perhesuhteet tai ryhmän dynamiikka ovat usein tunnepitoisia ja abstrakteja asioita, joita on vaikea tavoittaa työn perinteisellä työvälineellä, puheen ja kielen avulla. Voimauttavan valokuvaprosessin avulla pyritään rakentamaan syvempiä ymmärretyksi ja nähdyksi tulemisen kokemuksia ja moniäänisyyttä esimerkiksi perheenjäsenten, vertaisryhmän tai luokkayhteisön jäsenten tai asiakkaan ja työntekijöiden välille.

Voimauttava prosessi perustuu dialogisuuteen, jossa asiakkaan ja työntekijän väliltä poistuu työhön usein sisältyvää valtataistelua, jolloin valokuvaprosessista rakentuu moniääninen ja kunnioittava tila, jossa asiakkaan oma identiteettityö ja hänessä olevat voimavarat pääsevät esille. Keskiössä on asiakkaan sekä hänen ympärillään olevien ihmisten kyky vuorovaikutukseen.

Pedagogisessa työssä menetelmä tukee esimerkiksi opetettavan aineksen omakohtaista, syvällistä ja moniäänistä ymmärtämistä, oppilas-opettajasuhteen ja ryhmädynamiikan rakentumista sekä opiskelijan myönteistä käsitystä itsestään oppijana. Työyhteisön kehittämisessä menetelmän avulla vahvistetaan työn merkityksellisyyden kokemusta, työyhteisön arvostavia ja kuuntelevia vuorovaikutustapoja, tutkitaan arvoja ja tehdään näkyväksi kuormittavan vastavoimaa

Koronavuoden aikana saadut voimauttavan valokuvan koulutusten parhaat etäkokemukset on hyödynnetty: koulutukseen on lisätty voimauttavan valokuvan tunneherkkiä, dialogisia ja kasvokkaisia etävälineitä.

Mikäli lähijaksoja koronatilanteen vuoksi järjestetään etänä, etäkokoontumisia hyödynnetään menetelmän työotteen siirtämiseksi myös oman arkityön etätilanteisiin, emotionaalisesti merkityksellisellä tavalla. Tarvittaessa myös kontaktiopetuksessa toteutuvat lähijaksot voidaan toteuttaa siten, että osa ryhmästä voi olla kasvokkain yhteydessä muun ryhmän kanssa kotoaan käsin. Jokaiselle osallistujalle etsitään joustavat tavat osallistua siten, että etänäkin osallistuva saa koulutuksesta kokemuksellisesti yhtä rikkaan kokonaisuuden kuin lähijaksoihin mukaan pääsevät osallistujat.

Tavoite

Koulutus antaa perusteet-tason valmiudet käyttää voimauttavan valokuvan menetelmää osana työntekijän omaa perustehtävää sosiaali-, terveys- ja opetusalalla tai työyhteisön kehittämisessä.

Sisältö

Prosessiin kuuluvat harjoitustehtävät toteutetaan oman työyhteisön asiakkaiden, oppilaiden tai potilaiden ja heidän verkostonsa kanssa. Prosessin keskiössä on asiakkaan identiteettityö ja korjaava nähdyksi tuleminen sekä asiakkaan, hänen läheistensä sekä työntekijöiden keskinäisen vuorovaikutuksen dialogisuuden parantaminen. Prosessiin kuuluu myös työhyvinvointia ja työn merkityksellisyyden kokemusta lisäävä työyhteisön kehittämistehtävä.

Osallistujan henkilökohtainen prosessi kulkee opintojen punaisena lankana. Osallistuja toteuttaa ohjatusti voimauttavat valokuvaprojektit omassa lähipiirissään ja työyhteisössään, sekä työntekijöiden että asiakkaiden (oppilaiden, potilaiden) kanssa. Kaikkien opintojaksojen välillä on itsenäisiä harjoitustehtäviä, joihin osallistuja hakee henkilökohtaista elämäntilannettaan sekä työyhteisönsä ajankohtaista tarvetta palvelevan näkökulman.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Voimauttavan valokuvan ammatilliset perusteet (10 op), klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu pedagogisen, hoidollisen, terapeuttisen ja sosiaalialan työntekijöille.

Osallistujalta ei vaadita etukäteen valokuvaustaitoja.

Mikäli haluat hakeutua tähän koulutukseen:
1. Täytä ENSIN ilmoittautumislomake Turun kesäylipiston sivuilla
2. Tämän LISÄKSI lähetä vapaamuotoinen hakemus Turun kesäyliopistoon.

Aikataulu

16.09.2022 – 22.08.2023

1. työpaja: pe 16.9.222. työpaja: to-pe 6.-7.10.223. työpaja: ti 8.11.224. työpaja: ke-to 8.-9.2.235. työpaja: ma-ti 26.-27.4.236. työpaja: ma-ti 21.-22.8.23

Koulutuspäivät: klo 9.00-19.00. Kuvauspäivinä harjoitukset saattavat jatkua pidempäänkin.

Turun kesäyliopisto seuraa koronatilannetta ja tarvittaessa lähijaksoja toteutetaan joustavasti etäyhteyksien välityksellä. Jokaiselle osallistujalle etsitään turvallinen osallistumistapa, joten myös riskiryhmiin kuuluvat voivat osallistua koulutukseen.

Kouluttaja

sosiaali- ja taidekasvattaja Miina Savolainen

Miina Savolainen on helsinkiläinen yhteisötaiteeseen painottunut valokuvaaja, taide- ja sosiaalikasvattaja. Taiteellisen työn ohella hän tutkii, kehittää ja opettaa valokuvan käyttöä pedagogisena ja terapeuttisena menetelmänä. Työn tuloksena on syntynyt voimauttavan valokuvan menetelmä, jota sovelletaan erityisesti hoito- ja kasvatusalojen täydennyskoulutuksessa sekä työyhteisöjen kehittämisessä. Miina Savolainen on innostava ja paneutunut opettaja, joka on täydennyskouluttanut 2000-luvun alusta 3 000 hoito- ja pedagogisten alojen ammattilaista soveltamaan voimauttavan valokuvan menetelmää asiakastyössään ja työyhteisön kehittämisessä.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Voimauttavan valokuvan ammatilliset perusteet (10 op)? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Turun kesäyliopisto

Turun kesäyliopisto – kaikille avointa kaikkina vuodenaikoina

Turun kesäyliopisto tarjoaa yksilöille, ammattiryhmille ja organisaatioille mahdollisuuden kehittymiseen ja oppimisen iloon elämän eri vaiheissa. Opetus on avointa kaikille iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Kursseja ja koulutuksia erilaisiin koulutustarpeisiin on saatavilla ympäri vuoden. Turun kesäyliopiston monipuolisesta tarjonnasta löytyy kursseja niin oman osaamisen kehittämiseen,...


Lue lisää kouluttajasta Turun kesäyliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Turun kesäyliopisto

Sirkkalankatu 4
20520 Turku

 Näytä puhelinnumero
www.turunkesayliopisto.fi

Arvioinnit

Keskiarvo: 5

Perustuu 1 arviointiin

Koulutukseen osallistunut
Kouluttaja ensiluokkainen. Kohtaamisen tapa ja joustavuus upeita. Ihana, pieni ryhmä. Olen iloinen, että sain käytyä ja päätökseen tämän pitkäaikaisen haaveeni. Tästä jää paljon muistoja.
Arvioinnit
Arvioinnit
(5,0)
Perustuu 1 arviointiin
Näytä koulutuksen arvioinnit
Arvioinnit kouluttajasta
(4,7)
Perustuu 108 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Päivitä ensiaputaitosi nyt!

Punaisen Ristin laadukkaat ensiapukurssit saatavilla omiin ja yrityksesi tarpeisiin lähikoulutuksena, verkkokoulutuksena ja yhdistelmäkoulutuksena.

Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Voimauttavan valokuvan ammatilliset perusteet (10 op) täytä seuraavat tiedot: