Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Uima-allas- ja märkätilojen hygieniaosaamiskoulutus

OSAO Edu Oy
Yhteenveto
1 päivä
Sopimuksen mukaan
   
Tilauskoulutus
Oulu
Koulutus
 Uima-allas- ja märkätilojen hygieniaosaamiskoulutus / OSAO Edu Oy

Uima-allas- ja märkätilojen hygieniaosaamiskoulutus

Uima-allas- ja märkätilojen siivoojilta edellytetään erityistä osaamista, jotta tilojen hygieeninen turvallisuus voidaan taata. Jos sinulta puuttuu todistus osaamisestasi tai se on vanhenemassa, hanki uima-allas- ja märkätilojen hygieniaosaamisestasi todistus OSAO Edu Oy:n valmennuksella ja testillä.

Koulutuksen tavoite

Valmennus tuo esille uima-allas- ja märkätilojen siivoukseen liittyvät erityiskysymykset uimahalleissa, kylpylöissä, hoitolaitoksissa ja asuinrakennuksien allastiloissa sekä siivouksen merkityksen märkätilojen asiakasturvallisuuden varmistamisessa.

Uima-allas- ja märkätilojen siivoojilta edellytetään erityistä osaamista, jotta tilojen hygieeninen turvallisuus voidaan taata. Allasvesihygieeninen osaaminen osoitetaan vesityökortilla, joka myönnetään Valviran organisoiman testin läpäisseille. Vastaavanlaista osaamista osoittava koulutus on uima-allas- ja märkätilojen hygieniaosaamisvalmennus koulutus ja -testi. Sosiaali- ja terveysministeriö pitää uima-allastilojen hygieniaa erittäin tärkeänä ja tukee tilojen siivouksen osaamisen liittyvän koulutuksen kehittämistä.

Koulutuksen sisältö

Koulutuspäivä koostuu uima-allas- ja märkätilojen hygieniaosaamistestin keskeisistä aihealueista. Päivän päätteeksi osallistuja suorittaa hygieniaosaamistestin. Testi on tarjolla vain suomen kielellä. Koulutuksen ja testin hyväksytysti suorittaneet saavat todistuksen kotiosoitteeseensa SSTL Puhtausala ry:n tarkastuksen jälkeen. Todistus on voimassa 5 vuotta.

Uimahalleilta vaadittavassa valvontatutkimusohjelmassa kuvataan allasveden laatuun ja laadun valvontaan liittyvät oleelliset asiat ja tehtävät, mm. uima-allas ja märkätilojen puhtaanapitoon ja siivoukseen osallistuvan henkilöstön osaamisen todentaminen. Todistus on helppo tapa osoittaa tarvittava osaaminen.

Koulutuksen ja testin valmistelu on tehty SSTL Puhtausala ry:n työryhmässä. Tämä valmennus perehdyttää hygieniaosaamistestin keskeisiin sisältöihin. Koulutuksia saavat pitävää SSTL Puhtausala ry:n hyväksymät kouluttajat.

Ohjelma:

 • Ilmoittautuminen ja aamukahvi
 • Päivän tavoitteet ja materiaalit
 • Lainsäädäntö; uima-allastiloja koskeva lainsäädäntö ja muu ohjeistus
 • Uima-allastila toimintaympäristönä ja työyhteisönä
 • Uima-allas- ja märkätilojen siivouksen erityispiirteet
  • Lounas
 • Erityiskohteiden siivous
 • Laadunvalvonta
  • Iltapäiväkahvi
 • Siivoojan työ uima-allastilassa ja muissa märkätiloissa
  • Tauko
 • Uima-allas- ja märkätilojen hygieniaosaamistestin suorittaminen.

Koulutuksen toteutus:

Koulutus toteutetaan päiväkoulutuksena ja se tarvitsee vähintään 9 osallistujaa toteutuakseen. 

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Uima-allas- ja märkätilojen hygieniaosaamiskoulutus, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Valmennuspäivä on suunniteltu uima-allas- ja märkätilojen siivouksen pintahygieniasta vastaaville, esimerkiksi siivoushenkilöstölle ja esimiehille.

Tutkinto / todistus

Koulutuksen ja testin hyväksytysti suorittaneet saavat todistuksen kotiosoitteeseensa SSTL Puhtausala ry:n tarkastuksen jälkeen. Todistus on voimassa 5 vuotta.

Aikataulu

Koulutus kesto on 7h. Se toteutetaan yhden päivän aikana klo 8-15.

Koulutuspaikka

OSAO, Kaukovainion yksikkö, tekniikka, Kotkantie 2D (ovi D1), 90250 Oulu

Kustannukset

200 € (sis. alv 24%). Hinta sisältää päivän ohjelman, tarjoilut ja osaamistestin.

Laskutettavilta asiakkailta peritään lisäksi laskutuslisä 6 € (sis. alv 24%).

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Uima-allas- ja märkätilojen hygieniaosaamiskoulutus? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

OSAO Edu Oy

Täydennyskoulutuksen moniosaaja

OSAO Edu Oy tarjoaa monipuolisia ja laadukkaita täydennyskoulutuspalveluja henkilö- ja yritysasiakkaille sekä julkisen sektorin toimijoille.  Palvelutarjonnasta löytyy nopeasti laadukas ratkaisu kaikkiin yrityksesi, organisaatiosi tai sinun itsesi tarvitsemiin koulutustarpeisiin. OSAO Edu Oy on luotettava yhteistyökumppani niin kotimaassa kuin kansainvälisesti. Saat lisätietoa...


Lue lisää kouluttajasta OSAO Edu Oy ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

OSAO Edu Oy

Kotkantie 2
90250 Oulu

Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Uima-allas- ja märkätilojen hygieniaosaamiskoulutus täytä seuraavat tiedot: