Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Ikääntyneiden palvelut ja lainsäädännön soveltaminen sosiaalihuollossa

Aluekoulutus
Yhteenveto
3 tuntia
   
Verkossa
Koulutus
Aluekoulutus

Ikääntyneiden palvelut ja lainsäädännön soveltaminen sosiaalihuollossa

65-vuotiaiden määrä Suomessa lisääntyy tulevina vuosina merkittävästi. Samoin käy ikäluokalle tarjottavien palveluiden määrälle. Ikääntyneet saavat sosiaalipalvelut sosiaalihuoltolain sekä muun sosiaalihuollon erityislainsäädännön nojalla. Ikääntyvien palveluissa noudatettavista menettelyistä säädetään erikseen myös vanhuspalvelulaissa, josta löytyy säännökset mm palvelutarpeen selvittämisestä ja niihin vastaamisesta ja kunnan velvollisuudesta vahvistaa ikääntyneiden itsemääräämisoikeutta.

Koulutuksessa käydään läpi ajankohtaiset lakimuutokset ikääntyneiden palveluissa sekä käsitellään asiakasprosessia palvelutarpeen arvioinnista ja asiakassuunnitelmasta aina päätöksentekoon ja asiakastyön kirjaamiseen asti. Lisäksi koulutuksessa perehdytään asiakkaan itsemääräämisoikeuteen sekä ikääntyneen omaisten, läheisten ja mahdollisen edunvalvojan huomioimiseen asian käsittelyssä.

Sisältö

Lainsäädäntö ja soveltaminen

  • Vanhuspalvelulain ja sosiaalihuoltolain soveltaminen
  • Vanhuspalvelulain muutokset
  • Kunnan velvollisuudet

Iäkkään henkilön palvelutarpeet

  • Iäkkään henkilön palvelutarpeet ja niihin vastaaminen
  • Palvelutarpeen arviointi ja asiakassuunnitelma
  • Monialainen yhteistyö sosiaali- ja terveydenhuollossa
  • Kirjaaminen ja päätöksenteko

Asiakkaan oikeudet ja asema

  • Ikääntyneen oikeudet ja itsemääräämisoikeus
  • Hoitotahto ja edunvalvonta
  • Läheisen, omaisen ja edunvalvojan asema

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Ikääntyneiden palvelut ja lainsäädännön soveltaminen sosiaalihuollossa, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Kohderyhmä

Webinaarista hyötyvät niin pitkään sosiaali- ja terveydenhuollossa työskennelleet kuin vasta- aloittavatkin. Koulutus on tarkoitettu sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöille, jotka ovat tekemisissä ikääntyneiden asiakkaiden kanssa. Lisäksi koulutukseen voi osallistua ihan jokainen, joka haluaa oppia ja kuulla ikääntyneiden palveluiden ajankohtaisista asioista sekä menettelystä ikääntyneen asiassa.

Koulutuspaikka

Etäkoulutus.

Kouluttaja

OTM Marianne Kivelä ja OTM Maija Vailaranta, Lawila Oy

Kustannukset

Koulutuksen hinta on 240€ + ALV 24%.

Osallistujamaksu laskutetaan koulutuspäivän jälkeen.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ikääntyneiden palvelut ja lainsäädännön soveltaminen sosiaalihuollossa? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Aluekoulutus

Ajankohtaista koulutusta alueiden kilpailukyvyn tueksi

Aluekoulutus® – Boreal Seminars tarjoaa täydennyskoulutusta erityisesti kuntien, kuntayhtymien, yritysten sekä tutkimus- ja koulutuslaitosten eri henkilöstöryhmille. Koulutustilaisuudet käsittelevät mm. kirjanpito- ja verolainsäädäntöä, arvonlisäverotusta, henkilöstöhallintoa ja asiakaspalvelua. Koulutukset syntyvät kentän tarpeista, joihin reagoidaan nopeasti. Aluekoulutuksen koulutusten onnistumisen takaavat asiansa osaavat kouluttajat...


Lue lisää kouluttajasta Aluekoulutus ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Aluekoulutus

Aluepro Oy
Koulutie 6
74300 Sonkäjärvi

 Näytä puhelinnumero
aluepro.fi


Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(4,8)
Perustuu 18 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Ikääntyneiden palvelut ja lainsäädännön soveltaminen sosiaalihuollossa täytä seuraavat tiedot: