🎓 MBA-stipendin haku on avattu! Hae stipendiä 16.6. mennessä »

Skenaariotyö käytännössä

Kesto
1,5 tuntia
Hinta
450 EUR + alv 24 % (yht. 558 EUR)
Seuraava toteutus
29 toukokuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Etätoteutus
Kesto
1,5 tuntia
Hinta
450 EUR + alv 24 % (yht. 558 EUR)
Seuraava toteutus
29 toukokuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Etätoteutus
alkaen 450 EUR + alv 24 % / osallistuja

Skenaariotyö käytännössä

Kauppakamarin Koulutus

Tulevaisuus on avoin ja epävarma, eikä mahdu yhteen ennusteeseen tai päätösmalliin. Skenaariotyö auttaa tunnistamaan ja ymmärtämään toimintaympäristön vaihtoehtoisia kehityskulkuja, näkemään tulevaisuudessa uusia mahdollisuuksia ja varautumaan vaihtoehtoisiin tulevaisuuksiin. Skenaariot valaisevat mahdollisia tulevaisuuksia strategisen päätöksenteon tueksi.

Skenaariot luovat linkin toimintaympäristön tulevaisuuden ja organisaation strategian välille. Koulutus auttaa ymmärtämään skenaariotyön lähtökohtia ja menetelmiä sekä tunnistamaan skenaarioprojektien käyttökohteita. 

Koulutuksessa opit

 • kuinka käsitellä tulevaisuuteen liittyvää epävarmuutta
 • mitä skenaariot ovat ja mitä ne eivät ole
 • mitkä ovat skenaariotyön hyödyt ja käyttökohteet
 • mitkä ovat skenaarioiden rakentamisen perusperiaatteet.

Tavoitteet

Skenaariokoulutuksen tavoitteena on auttaa osallistujia ymmärtämään skenaariotyön lähtökohtia ja menetelmiä sekä antaa paremmat valmiudet skenaarioajattelulle ja skenaarioprojektien toteuttamiselle.

Koulutus tarjoaa osallistujille havainnollisen johdannon käytännölliseen skenaariotyöhön. Skenaariotyön prosessia konkretisoidaan sopivalla casella, jonka näkökulmasta muutostekijät tunnistetaan ja skenaarioiden rakentamista alustavasti harjoitellaan.

Koulutukseen osallistujille lähetetään etukäteen nettikysely, jonka on tarkoitus orientoida ajatuksia kohti skenaariotyön lähtökohtia ja valmennuksessa käytettävää case-esimerkkiä. Kyselyn avulla kartoitetaan casen kohtalonkysymyksiä ja toimintaympäristön muutostekijöitä.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

29 toukokuuta, 2024

 • Etätoteutus
 • Verkossa

Kohderyhmä

Johto, hallituksen jäsenet ja puheenjohtajat ja strategiatyön kehittämisestä kiinnostuneet henkilöt

Aikataulu

29.5.2024

Yhteyden avaus klo 8.50

9.00 Skenaariotyö käytännössä

 • kuinka käsitellä tulevaisuuteen liittyvää epävarmuutta
 • mitä skenaariot ovat ja mitä ne eivät ole
 • mitkä ovat skenaariotyön hyödyt ja käyttökohteet
 • mitkä ovat skenaarioiden rakentamisen perusperiaatteet.
 • keskustelua

10.30 Tilaisuus päättyy

Kouluttaja

Founding Partner, Arto Kaunonen ja Senior Consultant, Paul Hermansson

Pääkouluttajana toimii Capfulin perustaja ja partneri Arto Kaunonen. Artolla on yli 25 vuoden kokemus eri toimialojen yritysten ja julkisen sektorin organisaatioiden skenaariohankkeiden ja strategiaprojektien toteuttamisesta ja johtamisesta sekä skenaariomenetelmän kehittämisestä ja soveltamisesta.

Toisena kouluttajana toimii Senior Consultant Paul Hermansson. Paul toimii Capfulissa vanhempana konsulttina vastaten ennakointiprojektien johtamisesta. Hänellä on taustallaan yli 50 skenaario- ja strategiaprojektia teknologian, talouden, turvallisuuden (ml. kyber-), digitalisaation, työn murroksen, koulutuksen, kunta-alan ja kulttuurin rajapinnoista. 

Capfulilla on yli 20 vuoden kokemus skenaariomenetelmien kehittämisestä ja soveltamisesta strategisessa suunnittelussa ja päätöksenteossa. Capful auttaa asiakkaitaan hyödyntämään toimintaympäristön muutoksia, rakentamaan konkreettisia ja kestäviä strategioita ja viemään ne käytäntöön. Capfulilla on takanaan yli 200 skenaarioprojektia.

Kustannukset

Hinta 450 € + alv 24 %, 108 €

Jäsenetuhinta 330 € + alv 24 %, 79,20 €

Kauppakamarin Koulutus somessa

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Skenaariotyö käytännössä? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Kauppakamarin Koulutus
Kalevankatu 12
00100 Helsinki

Suomen monipuolisin ajankohtaiskouluttaja

Helsingin seudun kauppakamari järjestää vuosittain noin 250 ajankohtais- ja täydennyskoulutusta. Monipuolisesta tarjonnasta löydät vaihtoehtoja koko henkilöstölle. Aiheita ovat muun muassa johtaminen ja esimiestyö, henkilöstö- ja taloushallinto, myynti, markkinointi ja viestintä sekä julkiset palvelut ja juridiikka. Koulutusten pituudet vaihtelevat brunssiseminaareista laajempiin valmennuskokonaisuuksiin...

Lue lisää kouluttajasta Kauppakamarin Koulutus ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu