Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Lean ja pullokaula-ajattelu palveluprosessien virtaviivaistamisessa

Qualitas Fennica
Yhteenveto
Kesto: 1 päivä
   
Paikkakunta: Helsinki
Koulutustyyppi: Avoin koulutus
Kouluttaja: Qualitas Fennica plus

Lean ja pullokaula-ajattelu palveluprosessien virtaviivaistamisessa

Lean ja pullokaula-ajattelu palveluprosessien virtaviivaistamisessa, Qualitas Fennica

Merkittäviä parannuksia Lean- ja TOC-ajattelulla

Palvelu- ja tietotyössä työkuorman ennakoivuus ja vastaava resursointi on iso haaste. Palvelutarve vaihtelee. Sivusta tulee monenlaisia muita tehtäviä kuten kehitysprojektivastuita. Lisäksi tietotekniikan käytettävyys- ja yhteen pelaaminen takkuaa. Tarvittava tieto ei ole oikea-aikaisesti saatavilla tai se on puutteellista. Johdolta voi tulla ristiriitaisia vaatimuksia. Kaikkea priorisoidaan. Ja monta muuta asiaa.

Asiakkaat odottavat palvelujen tuottajilta lähes viiveetöntä toimintaa ja oman tarpeensa toteuttamista, mutta palvelun tuottajien resursseja ei olla kustannuspaineissa lisäämässä. Pikemminkin resursseja ollaan vähentämässä digitalisoinnin ja ”tasapainotetun virtaviivaistamisen” viitoittamalla tiellä.

Yhdistämällä Lean- ja TOC-ajattelua on saatu aikaan merkittäviä parannuksia niin asiakaskokemuksiin kuin työyhteisön työviihtyvyyden paranemiseen.

Koulutuksen tavoite

Koulutuksen tavoitteena on perehdyttää osallistujat Lean-TOC -yhdistelmän soveltamiseen palvelutoiminnassa palveluprosessien sujuvuuden parantamiseksi eri kuormitustilanteissa ilman resurssien kasvattamista. TOC (kapeikko-/pullonkaula-ajattelu) antaa aivan uusia ajattelumalleja ja työkaluja palveluprosessien virtauksen ja siinä esiintyvän vaihtelun hallintaan. Koulutuksen pohjalta on mahdollista nähdä oma palveluprosessi ”uusin silmin”.

Päivä toteutetaan kahta esimerkkiprosessia (rekrytointiprosessi, apteekin reseptijonotusprosessi) mallina käyttäen vuorovaikutteisesti yhdessä osallistujien kanssa.

Koulutuksen toteutus

Koulutus on yksipäiväinen (1 pv) ja koostuu alustavista luennoista sekä monipuolisista syventävistä harjoitteista. Osallistujat saavat tiiviin tietopaketin ja työkaluja omien prosessien ohjauksen kehittämiseen.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Lean ja pullokaula-ajattelu palveluprosessien virtaviivaistamisessa, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Koulutus sopii palveluorganisaatioiden palvelujohtajille, asiakaskokemusvastaaville, prosessien kehittäjille, prosessien omistajille, tietotyön kehitysvastaaville, laatuvastaaville, kokeneille auditoijile ja kaikille palveluprosessien virtaviivaistamisesta kiinnostuneille.

Kouluttaja

Leo Lauramaa, ekonomi, liikkeenjohdon konsultti. Leolla on monipuolinen kokemus toimitusketjun kehittämisestä TOC-Lean ajattelua soveltaen niin tuote- kuin palvelukeskeisissä toiminnoissa.

Jussi Moisio, Qualitas Fennica.  Jussi on DI, kouluttaja, konsultti, ja johtamisjärjestelmien pääarvioija. Jussilla on noin 25 vuoden kokemus johtamisjärjestelmien ja niihin sisältyvien prosessien rakentamisesta, arvioinnista ja kehittämisestä niin laatutyökaluja kuin Leanin työkaluja soveltaen.

Kustannukset

Koulutuksen hinta on 650 € + alv. Hinta sisältää koulutuspäivän, materiaalit ja ohjelman mukaiset tarjoilut.

Ilmoittautuminen on sitova. Peruutuksista tulee ilmoittaa 8 päivää ennen koulutuksen alkua. Myöhemmin tehdyistä veloitetaan 50 % koulutuksen hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitetaan koko hinta.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Lean ja pullokaula-ajattelu palveluprosessien virtaviivaistamisessa? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Qualitas Fennica Twitterissä


Qualitas Fennica

Qualitas Fennica

Qualitas Fennica – jalostamme osaajista huippuja

Arter Oy suunnittelee Qualitas Fennica -tuotenimen alla avoimia ja organisaatiokohtaisia koulutuksia sekä pidempikestoisia valmennuksia. Koulutukset suunnitellaan yhdessä asiakkaiden kanssa heidän tarpeitaan ja heidän menestymistään tukeviksi. Yrityksellä on useiden vuosien ja tuhansien prosessi-, laadunhallinta- ja toimintajärjestelmäprojektien sekä arviointien kokemus teollisuudesta, terveydenhuollosta...


Lue lisää kouluttajasta Qualitas Fennica ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Qualitas Fennica

Valimotie 21
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.arter.fi

Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
          (4,2)
Perustuu 32 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Lean ja pullokaula-ajattelu palveluprosessien virtaviivaistamisessa täytä seuraavat tiedot:

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Onko toiminta työyhteisössäsi sujuvaa? Tarkastele sitä uusin silmin.

Lean Six Sigma Green Belt ja Laatu- ja kehityspäällikkövalmennus haastavat sinut katsomaan organisaatiosi toimintaa uusin silmin ja kehittymään laadun ammatti-laiseksi. Seuraavat valmennukset alkavat keväällä 2019.