Caravan-asentaja -koulutuspäivät

Keuda Koulutuspalvelut Oy, paikassa Nurmijärvi
Kesto
Riippuu koulutuskokonaisuudesta
Kesto
Riippuu koulutuskokonaisuudesta
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Caravan-asentaja -koulutuspäivät

Caravan-asentaja -koulutuspäivät / Keuda Koulutuspalvelut Oy

Caravan-asentaja -koulutuspäivien aiheet liittyvät matkailuajoneuvojen tekniikkaan sekä niiden huolto-, purku- ja asennustöihin. Kurssitarjonnassa on yksi- neljäpäiväisiä koulutuskokonaisuuksia, joihin jokaiseen ilmoittaudutaan erikseen. Koulutuspäivät on tarkoitettu täydennyskoulutukseksi matkailuajoneuvojen huolto- ja korjaustöitä tekeville ja niistä kiinnostuneille.

Caravan-asentaja -koulutus: Sähkö- ja elektroniikan perusteet (4 pv)

Kurssi pitää sisällään peruskomponenttien teorian ja toiminnan sekä yleismittarin toiminnan ja käytön harjoittelua. Harjoituksien aikana tutustutaan myös oskilloskoopin peruskäyttöön.

Käytännön harjoittelu tapahtuu elektroniikan harjoitussarjojen avulla, joiden kanssa tehdään erilaisia kytkentöjä ja selvitetään käytännön kautta perusmittaamista sekä komponenttien ja virtapiirien toimintaa. Koulutuksessa käsitellään perusteet laajasti niin käytännössä kuin teoriassakin.

Caravan-asentaja -koulutus: SFS6002 sähkötyöturvallisuus (1 pv)

Koulutuksessa tutustutaan korkeajännitteisten sähköautojen tekniikkaan järjestelmien toiminnan ja erojen kautta. Sähköautotekniikkaan tutustutaan niin että syntyy käsitys missä komponenteissa korkeajännitettä esiintyy ja osallistuja kykenee välttämään korkeajännitteen aiheuttaman vaaran oppimansa tietojen ja taitojen kautta, mitä saa tehdä ja mitä tietoja tarvitaan lisää jos työtä halutaan jatkaa itsenäisesti.

Koulutus perustuu yleiseen SFS6002 Sähkötyöturvallisuus standardiin ja siinä käydään läpi sähkön vaarallisuus, niitä koskevat määräykset ja vastuut. Koulutuksessa käydään läpi myös sallitut työvälineet ja niitä koskevat määräykset ja käytännön käyttö. Opetuksessa käydään läpi mitä opastaminen on ja sen keskeiset asiat sekä käytännön esimerkkien kautta toimintaa. Mitä on turvallinen toiminta autoalalla sekä esimerkit autoissa. Sähköautojen akku tekniikan perusteet mitä käsite HV tarkoittaa missä sitä esiintyy autoissa.

Caravan-asentaja -koulutus: Ajoneuvoilmastointi (2 pv)

Koulutus on tarkoitettu kaikille ajoneuvojen ilmastointilaitehuoltoja ja -korjauksia suorittaville asentajille sekä myös korjaamon vastuuhenkilönä toimiville henkilöille.

Kurssilla käydään läpi erityyppisten ilmastointijärjestelmien toiminta. Opetuksessa selvitetään miten osakokonaisuudet toimivat ja käydään läpi järjestelmien perusrakenne sekä myös vianetsintää auton ilmastoinnissa. Harjoituksissa tutustutaan ilmastoinnin toimintaan sekä paineiden muutokseen autoissa ja niiden perusteella tehdään päätelmiä järjestelmän toiminnasta sekä toimintaolosuhteista.

Harjoituksissa tehdään myös ilmastoinnin tyhjennys ja täyttö sekä koeponnistus typellä sekä tutustutaan eri vuodonetsintäjärjestelmien käyttöön ja toimintaan. Opetuksessa perehdytetään ilmastointihuollon tekemiseen käytännön tasolla sekä sitä koskeviin määräyksiin. Koulutuksessa tutustutaan yleisimpiin ajoneuvojen ilmastointijärjestelmissä käytettäviin kylmäaineisiin R134A ja HFO1234YF ja käytettäviin kylmäaine öljyihin PAO ja PAG sekä niiden turvalliseen ja ympäristöystävälliseen käsittelyyn. Kurssilla käytetään Bosch ilmastoinnin huoltolaitteita valmistajan ohjeiden mukaisesti.

Kurssin päätteeksi suoritetaan pätevyyskoe, jonka hyväksytysti suorittaneet ovat oikeutettuja hakemaan pätevyystodistusta Tukesilta.

Caravan-asentaja -koulutus: Anturit ja käyttölaitteet ja niiden toiminta (2 pv)

Kurssilla käydään läpi, miten anturi toimii käytännössä ja mihin sen toiminta perustuu, jonka perusteella asentaja osaa tarkistaa anturin toiminnan ja ymmärtää kokonaisuuden toimintaa paremmin.

Käyttölaitteet pureutuvat erityyppisten suutimien sekä muihin sähkömoottoreilla toimivien käyttölaiteiden normaaliin toimintaan sekä miten niitä ohjataan (ohjaus signaali) ja miten käyttölaite antaa palautetietoa järjestelmän toiminnalle, käsite vertailu jännite tulee myös tutuksi. Kurssilla käsitellään analogisen- ja digitaalisen tiedonsiirron eroja ja mitä se tarkoittaa auton järjestelmän toiminnan kannalta.

Caravan-asentaja -koulutus: Ajoneuvotesterien käyttö vianmäärityksessä (1 pv)

Koulutuksessa käsitellään perusteet laajasti niin käytännössä kuin teoriassakin; tietokoneiden verkotus ja liitäntä autoihin. 

Perusteet kurssi pitää sisällään vianmäärityksen perusteet ja harjoituksia käytössä olevilla testereillä Bosch KTS ja Autocom testilaiteilla. Koulutuksessa käsitellään perusteet laajasti niin käytännössä kuin teoriassakin.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Caravan-asentaja -koulutuspäivät, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Kohderyhmä

Koulutuspäivät on tarkoitettu täydennyskoulutukseksi matkailuajoneuvojen huolto- ja korjaustöitä tekeville ja niistä kiinnostuneille.

Aikataulu

Caravan-asentaja -koulutus: Sähkö- ja elektroniikan perusteet (4 pv)

13.-16.11.2023, klo 8.30-16.00
990,00 € (sis. ALV 24 %)

Caravan-asentaja -koulutus: SFS6002 sähkötyöturvallisuus (1 pv)

18.12.2023, klo 8.30-16.00
248,00 € (sis. ALV 24 %)

Caravan-asentaja -koulutus: Ajoneuvoilmastointi (2 pv)

7.-8.12.2023, klo 8.30-16.00
495,00 € (sis. ALV 24 %)

Caravan-asentaja -koulutus: Anturit ja käyttölaitteet ja niiden toiminta (2 pv)

19.-20.12.2023, klo 8.30-16.00
495,00 € (sis. ALV 24 %)

Caravan-asentaja -koulutus: Ajoneuvotesterien käyttö vianmäärityksessä (1 pv)

Koulutuspäivä pidetään alkuvuodesta 2024. Tarkka toteutusajankohta varmistuu myöhemmin.

Kouluttaja

Kurssien opetuksesta vastaa Tapani Leinonen.

Kustannukset

Matkailuajoneuvotuojat ry:n jäsenet saavat koulutuksista 10% alennuksen.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Caravan-asentaja -koulutuspäivät? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Keuda Koulutuspalvelut Oy

Osaamisen kehittämisen palvelua työelämää varten

Keuda Koulutuspalvelut Oy toteuttaa koulutusta ja valmennusta työelämän muuttuviin tarpeisiin. Jatkuva muutos ja ammattitaidon kehittäminen ovat avainasemassa niin yksilön kuin yrityksen menestymiseksi työelämässä. Henkilöstön jatkuva oppiminen parantaa ja ylläpitää yrityksen kilpailukykyä. Meidän tavoitteenamme on tukea tätä kehitystä parhaalla mahdollisella tavalla...

Lue lisää kouluttajasta Keuda Koulutuspalvelut Oy ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu