🎓 MBA-stipendin hakuaika on auki 16.6. saakka. Lue lisää ja hae »

Tiedolla johtaminen asiantuntijatyössä: data, tietoturva ja tekoäly

Kesto
5 päivää
Hinta
0 EUR (arvonlisäverotonta) (yht. 0 EUR)
Seuraava toteutus
4 syyskuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Kesto
5 päivää
Hinta
0 EUR (arvonlisäverotonta) (yht. 0 EUR)
Seuraava toteutus
4 syyskuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
alkaen 0 EUR (arvonlisäverotonta) / osallistuja

Tiedolla johtaminen asiantuntijatyössä: data, tietoturva ja tekoäly

Tiedolla johtaminen asiantuntijatyössä: data, tietoturva ja tekoäly

Haluatko oppia lisää seuraavista aiheista:

 • Dataohjautuva asiantuntijatyö ja datalukutaito
 • Tietoturva ja tietosuoja datan vastuullisessa käsittelyssä
 • Tekoälyn hyödyntäminen asiantuntijatyössä
 • Tiedolla johdetun organisaation kehityssuunnitelma

Tiedolla johtaminen asiantuntijatyössä: data, tietoturva ja tekoäly 

Koulutus on suunnattu kaikille niille asiantuntijoille, jotka haluavat nostaa osaamisensa uudelle tasolle datan, tekoälyn ja tietoturvan hyödyntämisen näkökulmasta. Koulutuksen painopiste on tiedolla johtamisessa sekä liiketoimintaprosessien kehittämisessä. 

Dataa hyödyntämällä pystyt ymmärtämään ja ennustamaan liiketoiminnan kehitystä sekä automatisoimaan yrityksesi prosesseja. Analytiikalla ja tekoälyllä datasta on mahdollista luoda uusia toimintatapoja ja palveluja, sekä kehittää liiketoimintaa. Koulutuksen aikana opit toteuttamaan kokonaisvaltaista tiedolla johtamista tietoturvallisesti ja prosessitehokkaasti. Koulutus sopii kaikille toimialoille.

Toteutus 

Koulutus alkaa syyskuussa ja päättyy joulukuussa 2024. Koulutus sisältää neljä moduulia, joista muodostuu yhteensä viittä opintopistettä (5op) vastaava kokonaisuus. Koulutuksen lähipäivät ovat kolmen viikon välein syyskuun alusta joulukuuhun asti. Koulutukseen kuuluu verkkoluentoja, etäohjausta ja kehittämistehtäviä.

Kolmessa ensimmäisessä moduulissa keskitytään asiantuntijan oman osaamisen kehittämiseen. Neljännessä moduulissa nivotaan yhteen opitut asiat, joiden pohjalta tehdään oman organisaation ja oman osaamisen käytännönläheinen kehittämissuunnitelma.  

Koulutuksessa hyödynnetään Moodle-oppimisalustaa, josta löytyvät kaikki koulutusmateriaalit ja jonne palautetaan koulutukseen sisältyvät tehtävät. Koulutuksen päätteeksi saat digitaalisen Open Badge -osaamismerkinkoulutuksen suorittamisesta. Lisäksi koulutuksesta saa viittä avoimen ammattikorkeakoulun opintopistettä vastaavan suorituksen. 

Moduulit

Dataohjautuva asiantuntijatyö ja datalukutaito

Lähipäivä on keskiviikkona 4.9. klo 9-16. Opintojakso sisältää lisäksi ennakkotehtävän, ​verkkoluennon, verkko-ohjauksen sekä kehitystehtävän. Verkkoluento ja ohjaus tallennetaan.  

Koulutuksen jälkeen osallistuja tietää, missä dataa syntyy, miten sitä kerätään sekä miten mahdollistetaan dataohjautuva asiantuntijatyö. Osallistuja oppii datan laadusta ja dataohjautuvan toiminnan hyvistä käytännöistä sekä miten dataa voi hyödyntää omassa asiantuntijatyössä. Koulutuksen teemoja ovat: ​ 

 • Dataohjautuvan asiantuntijatyön perusteet
 • Datan merkitys liiketoiminnassa ja asiantuntijatyössä​ 
 • Datan hyödyntäminen liiketoiminnan ja oman työn kehittämisessä
 • Datan käyttö, tulkinta ja hyvät käytännöt

Tietoturva ja tietosuoja datan vastuullisessa käsittelyssä ​

Lähipäivä on keskiviikkona 25.9.​ klo 9-16. Opintojakso sisältää lisäksi ennakkotehtävän, ​verkkoluennon, verkko-ohjauksen sekä kehitystehtävän. Verkkoluento ja ohjaus tallennetaan. 

Koulutuksen jälkeen osallistujalla on hyvä ymmärrys tietoturvasta ja siitä, miten datavirtoihin ja yksilösuojaan liittyvää tietoturvaa tulee hoitaa vastuullisesti. Osallistuja saa keskeisen perusosaamisen tietoturvan käsitteistä ja prosesseista, joita on helppo ottaa käyttöön omaan toimintaan. Koulutuksessa tehdään katsaus vahvan tunnistautumisen ajankohtaisiin muutoksiin. Koulutuksen teemoja ovat: ​ 

 • Tietoturvan kehittäminen strategisesta ja operatiivisesta näkökulmasta​
 • Tiedonluokittelu ja tiedonhallinta tietoturvan näkökulmasta​
 • Säädösten ja asetusten mahdollisuudet ja riskit​
 • Datan keräämisen erityispiirteet tieturvan näkökulmasta
 • Kyberturvallisuus ja tietojen turvaaminen

Yllä olevista teemoista käydään läpi esimerkkejä käytännön toimien kautta. 

Tekoälyn hyödyntäminen asiantuntijatyössä ​

Lähipäivä on keskiviikkona 23.10. ​klo 9-16. Opintojakso sisältää lisäksi ennakkotehtävän, ​verkkoluennon, verkko-ohjauksen sekä kehitystehtävän. Verkkoluento ja ohjaus tallennetaan. 

Koulutuksen jälkeen osallistujilla on selkeä käsitys generatiivisen tekoälyn mahdollisuuksista ja siitä, miten tekoälyä voidaan käyttää apuvälineenä oman päätöksenteon tueksi. Osallistuja saa kattavan käsityksen generatiivisten tekoälysovellusten hyödyntämisestä oman yrityksen liiketoiminnan kehittämisessä. Koulutuksen teemoja ovat: ​ 

 • Tekoälyn, koneoppimisen ja suurten kielimallien perusteet
 • Alustatalous ja generatiivinen tekoäly
 • Generatiivisen tekoälyn sovelluskohteet liiketoiminnassa
 • Tekoälysovellusten testaaminen omassa asiantuntijatyössä
 • Tekoälyn trendit ja eettiset sekä juridiset näkökohdat

Tiedolla johdetun organisaation kehityssuunnitelma ​

Koulutus toteutetaan työelämälähtöisesti siten, että sen voi tehdä työn ohella. Opintojen aikana tehtävät harjoitukset tukevat omaa työtä ja näin juurtuvat toimintatavaksi. Opiskelijoille tarjotaan tukea asiantuntijan ryhmäsparrauksen muodossa. 

Rahoituksen on myöntänyt Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus. Palvelukeskus edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta. Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

4 syyskuuta, 2024

 • Lähiopetus
 • Helsinki

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu kaikille asiantuntijatyyppisissä työtehtävissä toimiville henkilöille, joilla on tarvetta kehittää datan hyödyntämiseen ja tiedolla johtamiseen liittyviä taitojaan tietoturvallisesti. 

Aikataulu

Koulutus alkaa Kick off -tilaisuudella ja ensimmäisen opintojakson lähipäivällä ke 4.9. klo 9-16.

Opintojaksoille on ennakkotehtävä, joka julkaistaan viikkoa ennen lähipäivää Moodle-alustalla. Muut lähipäivät ovat ke 25.9., ke 23.10, ke 13.11. ja ke 4.12.

Ne järjestetään Haaga-Helian Pasilan toimipisteessäRatapihantie 13

Kouluttaja

Päivi Penttilä, lehtori

Johanna Mäkeläinen, lehtori

Lari Iso-Anttila, lehtori

Kustannukset

Koulutus on osallistujalle maksutonta

Rahoituksen on myöntänyt Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus. Palvelukeskus edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta. Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö. Osallistujilla tulee olla oma kannettava tietokone käytössä. 

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Tiedolla johtaminen asiantuntijatyössä: data, tietoturva ja tekoäly? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu – täydennyskoulutus
Ratapihantie 13
00520 Helsinki

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu – Haaga-Helia for Business

Haluatko kehittyä oman alasi ammattilaiseksi? Haaga-Helia for Business tukee yksilöiden, yritysten ja yhteisöjen osaamisen ja toiminnan kehittämistä. Haaga-Helia for Business on monipuolinen kumppani asiantuntijoille ja esimiehille, jotka haluavat laajentaa ammatillista osaamistaan ja löytää uusia näkökulmia työuralleen. Yrityksen suurin pääoma on...

Lue lisää kouluttajasta Haaga-Helia ammattikorkeakoulu – täydennyskoulutus ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu