Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Webinaaripäivä tulee jälleen to 23.9. Katso ohjelma ja ilmoittaudu ➡

Modernit työasemaympäristöt, M365-osaaja, tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkinto

Taitotalo
Yhteenveto
6.10.2021
   
Lähiopetus
Helsinki
Tutkinto
Taitotalo

Modernit työasemaympäristöt, M365-osaaja, tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkinto

Koulutus kehittää ammattitaitoasi tehokkaiden pilvipohjaisten toimintamallien ja työkalujen hyödyntämiseen erityisesti työtehtävissä, jotka liittyvät pilvipalveluja hyödyntävän työasemaympäristön vakiointiin, käyttöönottoon ja ylläpitoon tietoturva huomioiden. Opintojen aikana voit suorittaa Metropolian avoimen AMK:n verkko-opintoja.

Koulutus tarjoaa sinulle hyödyllistä, työmarkkinoilla kysyttyä osaamista. Tervetuloa, jos olet innokas ja valmis vastaanottamaan uusia haasteita ja kehittymään it-alalla.

Lähiopetuksen aiheita

 • Cloud (Azure, Google Cloud, AWS) – On premises -ratkaisuista nykyaikaan
 • M365-hallinta
 • Powershell
 • Intune, SCCM, Co-management, MDM, EM+S
 • Autopilot
 • Azure AD
 • O365-sovellusten yhteistoiminta/automatisointi (Power Platform ym.)
 • O365-tietoturva
 • Windows Virtual Desktop Azuresta

Verkko-opetuksen aiheita

 • Windows 10
 • Windows Server 2016/2019
 • Azure-perusteet
 • Powershell
 • IT-palvelunhallinta ja sen käytännöt
 • Scrum, DevOps-ketterät projektikäytännöt
 • O365-sovellukset
 • Google workspace
 • Sosiaalinen media
 • GDPR

Tutkinnon rakenne

Koulutuksen tavoitteena on, että voit suorittaa tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkinnon tutkinnonosat tieto- ja viestintätekniikan toimintaympäristössä toimiminen sekä tieto- ja viestintätekniikan ratkaisujen konsultointi.

Tutustu tutkinnon perusteisiin tästä.

Tutkintokoulutus

Lähiopetusta on 2–3 arkipäivänä kuukaudessa klo 8–15. Lähiopetuspäivien välissä on harjoituksia, tehtäviä ja itseopiskelua sekä työssäoppimista. Ryhmän koko on 18–20 opiskelijaa. Lähipäiviin voi osallistua pääosin myös Teamsillä tai katsoa tallenteen myöhemmin, joten etänä osallistuminenkin mahdollista. Koulutukseen sisältyy myös Webopen ja Metropolian AMK:n verkko-opiskelua.

Hakeutumisvaiheessa tutkinnon ammattitaitosi arvioidaan, ja arvioinnin pohjalta laaditaan yhdessä työpaikan kanssa suunnitelmat tarvittavan ammattitaidon hankkimiseksi ja tutkinnon suorittamiseksi. 

Koulutus toteutetaan henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman (HOKS) mukaisesti monimuoto-opiskeluna. Tutkintotodistuksen saaminen edellyttää, että tutkinnon suorittaja osoittaa hallitsevansa tutkinnon perusteiden mukaisen ammattitaidon sitä vastaavissa työtehtävissä. Ammatillisen osaamisen arviointiin osallistuvat työelämän ja oppilaitoksen edustajat sekä tutkinnon suorittaja itse.

Tutkinnon voi suorittaa ilman valmistavaa koulutusta osoittamalla tutkinnon perusteissa vaadittava ammattitaito suoraan näytöin.

Aiemmin hankkimasi osaaminen vaikuttaa tutkintokoulutuksen kestoon. Tutkinnon suorittamispolku ja -aika ovat yksilöllisiä – keskimääräinen kesto on noin 6 kk.

Lue ammatillisen tutkinnon suorittamisesta.

Opiskelijaksi soveltuminen

Koulutukseen voivat hakeutua it-tehtävissä työskentelevät, työskennelleet tai harrastuneisuudella hyvät tietotekniset valmiudet omaavat. Sinulla on mahdollisesti kokemusta ja osaamista tietojärjestelmien käyttöönoton ja ylläpidon tehtävistä, HelpDeskissä työskentelystä, työasemien, oheislaitteiden tai palvelimien ylläpitotehtävistä tai olet perehtynyt lähiverkon palvelujärjestelmiin.

Tutkinnon suorittaminen edellyttää it-alan työtehtäviä tai työssäoppimisen paikkaa.

Sujuva suomen ja englannin kielen hallinta ovat suotavia. Koulutus järjestetään pääasiassa suomen kielellä, osa opetuksesta ja materiaaleista on englanniksi.

Koulutusmuoto ja opiskelijamaksu

Tutkintokoulutuksen rahoittaa pääosin opetus- ja kulttuuriministeriö.

•    Omaehtoinen ammatillinen koulutus. Sinulla tulee olla työssäoppimisen paikka tai työnantaja, jotta pääset kehittämään ammattitaitoasi ja osoittamaan osaamisesi tutkinnon kriteereitä vastaavissa työtehtävissä. Opiskelijamaksu on 750 €.

Katso, mitä tarkoittaa omaehtoinen koulutus.

•    Oppisopimuskoulutus. Tarvitset alan työnantajan, jonka kanssa voit solmia oppisopimuksen. Opiskelijamaksu on 550 €.

Katso, mitä tarkoittaa oppisopimus.

Molemmissa opiskelumuodoissa opiskelijat kustantavat mahdolliset oppimateriaalinsa itse.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Modernit työasemaympäristöt, M365-osaaja, tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkinto, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Modernit työasemaympäristöt, M365-osaaja, tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkinto? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Taitotalo

Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Alan suurimpana toimijana Taitotalolla on pitkä historia muuttuvan maailman koulutustarpeisiin vastaamisessa. Koulutustarjonta ja asiantuntijaverkosto on toimialan laajin.  Asiakkuudenhoitomallissa on panostettu siihen, että yrityksille ja opiskelijoille on ainutlaatuiset puitteet kehittää prosessejaan ja käytännön...


Lue lisää kouluttajasta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Taitotalo

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.taitotalo.fi


Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Modernit työasemaympäristöt, M365-osaaja, tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkinto täytä seuraavat tiedot: