Teollisuusnosturien perusteellinen määräaikaistarkastus, koulutus ja tutkinto (taso 2)

Taitotalo
Yhteenveto
2 päivää
1 550 EUR (arvonlisäverotonta) (yht. 1 550 EUR)
13.4.2023
   
Lähiopetus
Vantaa
Koulutus
Taitotalo

Teollisuusnosturien perusteellinen määräaikaistarkastus, koulutus ja tutkinto (taso 2)

Sertifiointiohjelmaan on tullut muutos 2.1.2021 alkaen. Teollisuusnosturitarkastajan Taso 1 sertifiointi ei kata perusteellisia määräaikaistarkastuksia. Tason 2 nostolaitetarkastajapätevyys kattaa Tason 1 tarkastuksien lisäksi myös perusteelliset määräaikaistarkastukset.

Ennen vuoden 2021 alkua myönnetyt sertifioinnit jatkuvat ennallaan aina sertifioinnin päättymispäivä-määrään asti, kattaen myös perusteelliset määräaikaistarkastukset.

HUOM!
Voit osallistua uusintatutkintoon aikaisintaan 12 kuukautta ennen uudelleensertifiointia. 
Uusi sertifiointijakso alkaa samana päivänä kuin edellinen päättyy! Teollisuusnosturitarkastajan perusteellisen määräaikaistarkastuksen koulutusta ja tutkintoa järjestetään toistaiseksi vain kerran vuodessa. Ole ajoissa liikkeellä!

Lue lisää Nostolaitetarkastajan henkilösertifioinnin hakemisesta tästä.

Koulutuksen ja hyväksytyn tutkintosuorituksen jälkeen voit laajentaa teollisuusnosturien tarkastusoikeuttasi koskemaan myös perusteellisia määräaikaistarkastuksia. Tason 2 sertifiointia haetaan Kiwa Inspectalta.

Kurssilla päivität tietosi ajan tasalle voimassa olevista säädöksistä ja määräyksistä, jotta pystyt suorittamaan teollisuusnosturien perusteellisen määräaikaistarkastuksen vaaditulla tavalla. Tiedät tarkastajan vastuut ja sen, millaisia NDT-menetelmiä voidaan hyödyntää tarkastuksissa sekä ymmärrät nostolaitteiden kantavien rakenteiden väsymisen vaikutuksen kriittisiin tarkastuskohteisiin.

Teollisuusnosturitarkastajan sertifioinnin tutkinnossa (taso 2)  selvitetään kirjallisella kokeella, että osallistujalla on riittävät tiedot teollisuusnosturien perusteellisen määräaikaistarkastuksen suorittamiseen ohjeiden ja asetusten mukaisesti.

Ohjelmassa

Kaksipäiväisessä koulutuksessa perehdytään perusteellisen määräaikaistarkastuksen lainsäädäntöön, NDT-tarkastustapoihin sekä rakenteiden väsymisen ja käytön rasittavuuden arviointiin. Miten tarkastuksessa huomioidaan turvallisuuden kannalta tärkeät kokoonpano-osat. Käydään läpi tarkastajan rooli, velvollisuudet ja vastuut sekä miten raportointi ja dokumentointi pitäisi suorittaa.

  • Perusteellisen määräaikaistarkastuksen lainsäädäntö
  • Nostolaitteiden kantavien rakenteiden väsyminen
  • Käytön ja käyttöolosuhteiden vaikutus väsymislujuuteen
  • Väsymisvaurioiden kehittyminen
  • NDT-tarkastusmenetelmät, vaatimukset ja niiden hyödyntäminen
  • Perusteellisen määräaikaistarkastuksen suorittaminen
  • Raportointi ja dokumentointi

Koulutuksesta hyötyvät

Tason 1 henkilösertifikaatin omaavat teollisuusnosturitarkastajat, jotka haluavat laajentaa sertifikaattinsa koskemaan myös tasoa 2 (perusteelliset määräaikaistarkastukset).

Saadaksesi tason 2 pätevyyden (sertifioinnin myöntää Kiwa Inspecta)

  • olet ollut vähintään kaksi vuotta tarkastajana ja
  • tehnyt vähintään 50 määräaikais- ja/tai käyttöönottotarkastusta ja
  • olet osallistunut teollisuusnosturien perusteellisen määräaikaistarkastuksen kaksipäiväiseen koulutukseen ja tutkintoon (taso 2)

Tutkinnon uusimisen hinta on puolet koko koulutuksen hinnasta.

Ensimmäinen koulutuspäivä on yhteinen kaikille nostintyypeille (teollisuusnosturit, autonostimet, kuormausnosturit, henkilönostimet).

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Teollisuusnosturien perusteellinen määräaikaistarkastus, koulutus ja tutkinto (taso 2), klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Teollisuusnosturien perusteellinen määräaikaistarkastus, koulutus ja tutkinto (taso 2)? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Taitotalo

Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Alan suurimpana toimijana Taitotalolla on pitkä historia muuttuvan maailman koulutustarpeisiin vastaamisessa. Koulutustarjonta ja asiantuntijaverkosto on toimialan laajin.  Asiakkuudenhoitomallissa on panostettu siihen, että yrityksille ja opiskelijoille on ainutlaatuiset puitteet kehittää prosessejaan ja käytännön...


Lue lisää kouluttajasta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Taitotalo

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.taitotalo.fi


Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Teollisuusnosturien perusteellinen määräaikaistarkastus, koulutus ja tutkinto (taso 2) täytä seuraavat tiedot: